fredag den 30. september 2016

syaften 26 september 2016

På den første syaften efter vores broderikursus, havde vi rigtig tid til at beundre vores værker fra lørdagens "anstrengelser". Dem der ikke kunne være med på kurset, ville gerne se hvad vi havde lært (så de kunne blive kede af at de ikke var med ) og vi andre ville gerne vise hvad vi havde syet. Nogle af broderierne var også blevet færdige og andre havde fået tilført noget applikation.


Grethes syprøve med titlen: The slower you go the more you see.



Nu er det jo så blevet efterår og stormen rusker i træernes blade, så det er slet ikke for tidligt at tænke på julesytøjet.


Birthe havde sit juletræstæppe med og ville gerne have lidt råd om hvordan det så bedst ud med de stribede borter.



Birthe og Dorte prøver lidt forskellige forslag.


Kludehilsen fra Grethe



tirsdag den 27. september 2016

Broderikursus

I lørdags, d. 24.september, havde vi arrangeret et heldags kursus i broderi, eller som det hedder på nudansk, stitchery. Helle og Anne-Grete fra "DeRappeNåle" ville komme og dele deres erfaringer, tips og tricks med os. De fleste af os havde jo nok lært lidt i skolen men vi trængte til at blive opdateret så vi havde glædet os meget til en dag sammen med de to rappe piger.

Helle og Anne-Grete havde taget rigtig mange skønne ting med for at vise os hvad de små broderier kunne bruges til, og der var emner nok, både til store og små projekter.






Et lille udsnit af modellerne.

Vi begyndte med at finde et motiv blandt de mønstre vi kunne vælge mellem og fik vist hvordan motivet skulle tegnes over på stoffet ved hjælp af en lyskasse. 


Inden kurset havde vi i klubben haft brainstorming om hvordan vi kunne fremtrylle en lille nem og transportabel lyskasse og det var der kommet en del supergode eksemplarer ud af. 





Efter optegningen skulle der stryges noget stabiliserings materiale på bagsiden af stoffet, fordi det bliver nemmere at få broderistingene pæne, og så var vi klar med nål og tråd.




Vi kunne vælge at sy både med broderiramme eller uden broderiramme. Nogle af stingene blev bedre ved at bruge rammen bl.a. de franske knuder, og de mere avancerede bouillon knuder som Anne-Grete havde nogle gode tips til at få pæne. 


Her ser Helle efter at Hanne følger de gode råd, og Ingelise lytter med.


Anne-Grete snakker forskellige broderisting med Kaja og Bente.


Dagens produktion ser måske ikke ud af så meget men alt det der er proppet i vore hoveder er jo ikke så nemt at fotografere. Jeg kan roligt sige at der er ny viden til utrolig mange timers hyggeligt håndarbejde.

En dejlig dag med 2 skønne, dygtige og inspirerende piger: Helle Nielsen og Anne-Grete Andersen.Vi skal helt sikkert have dem på besøg en anden gang. Måske med noget taskesyning eller måske noget helt andet. 


Kludehilsen fra Grethe


mandag den 26. september 2016

Syaften 5 og 12 september 2016

Jo da, vi er her endnu. Jeg håber, der er nogle der har tænkt at det var mærkeligt ,i slet ikke hørte noget fra Vendelboquilterne. Der har været tekniske PC problemer hos undertegnede. Jeg har fået lidt support hos Lisbeth og nu skulle det gerne køre igen. 


Mandag aften d. 5 september mødtes vi igen efter en lang træls sommer, en sommer der pludselig besluttede, at den skyldte os noget godt vejr og siden har hele september budt på et fantastisk dejligt vejr.

På trods af det gode vejr var det skønt at mødes omkring sytøjet igen og vi fik opdateret de sidste nyheder om hinanden. 





Vores næste syaften, d 12. september, var samtidig den årlige generalforsamling.
Margit havde besluttet ikke at genopstille til bestyrelsen og vi takkede hende for det store arbejde hun har lagt i vores klub gennem rigtig mange år.
Hanne blev enstemmigt valgt, og der blev valgt et par suppleanter.
Den nye bestyrelse konstituerer sig selv når alle kan mødes.



Efter generalforsamlingen skulle vi selvfølgelig have en kop kaffe og det gik fint sammen med sytøjet.



Else viste os sit nyeste tæppe. Stofferne er købt hos Helene Juul og tæppet er syet over pap, som Else er specialist i. Toppen er klar til at blive monteret og selvfølgelig skal den håndquiltes. 



Dorte havde sit nyeste tæppe med. 
Mønstret har Dorte gemt fra et ældre patchworkblad og hun genfandt det samme mønster i den danske bog "Patchworktæpper og den amerikanske borgerkrig".
Tæppet er syet over pap og håndquiltet. Stofferne er fra Dortes lager.


Mange kludehilsener fra Grethe