lørdag den 19. november 2016

Syaften d.14 november 2016

På vores program til i aften står der 10 minutters blok, som jeg har lovet at undervise i. Jeg har for lang tid siden set teknikken på YouTube og har selv lavet en lille nålepude af den blok jeg syede.
"Skal vi kun sy én, på en hel aften?" blev der spurgt. Haha, ja de 10 minutter er, når alle stofdelene er skåret til og man kender teknikken godt, så der kun er symaskinearbejdet tilbage, ellers er 10 minutter ikke helt nok. :-)


Så er vi klar. Alle der ville være med har printet mine anvisninger og materiale liste, fra vores lukkede Facebook gruppe og havde hjemmefra skåret stoffer i de rette mål. Vi havde valgt at sy den lille blok i hånden frem for at slæbe symaskiner med for et par timers klubmøde.


Så er der gang i synålene. Dorte havde valgt at pille pap ud af et lille, nyt tæppe, det får vi at se senere.


Så er der kø ved strygejernet. "En søm er ikke færdig før den er strøget!!!!!"


Kaja ruller sømmene på plads og får lavet fine spidser i hjørnerne.


Bente er færdig og er begyndt at sy bagside på blokken, så den er klar til fyldet.


Min nålepude og en grydelap som modeller og et par demo-syprøver.


Flotte og meget forskellige minutblokke.


Dorte har syet en flot og moderne bordløber.


Nærbillede af Dortes løber.


Pappet er ude af Dortes lille stjernetæppe. Hvordan mon det bliver quiltet?

Prøv selv med minutblokke efter dette link

Mange kludehilsener fra Grethe




onsdag den 9. november 2016

Syaften d. 7. november 2016

Søndag holdt vinteren sit alt for tidlige indtog i dele af Vendsyssel, derfor var det spændende at se hvor mange af medlemmerne der kom til vores syaften. Sneen var heldigvis færdig med at vælte ned fra himlen. så der var fint fremmøde. 

Mette ville gerne have hjælp til at sandwiche sin nyeste top. En top med mange forskellige ternede stoffer. Ternede stoffer er virkelig en stor udfordring men på den anden side er der jo også rette linjer der er nemme at følge og det havde Mette gjort brug af.


Hjælpsomme hænder  retter til og glatter ud. Er det ikke mest brugt at lægge mellemfor på bagsiden først? Jo, men det er ikke så vigtigt hvad der kommer først bare lagene passer sammen til sidst. :-)


Bente T og Inge Marie lægger bagsiden på.


Kaja var færdig med sit skønne slumretæppe i balistoffer. Håndsyet og selvfølgelig håndquiltet. På bagsiden var der lækker, blød og lun fleece.


Hvad sker der lige her?


Selv fotografen ryster lidt på hånden af grin.


Aftenen sluttede med det helt store kollektive grineflip, så tårerne måtte tørres væk fra flere kinder.
Hvad grinede vi af? Ved det egentlig ikke. Måske havde vi sniffet for meget 505.
Det var rigtig god motion for grinemusklerne og alle sagde tak for i aften i strålende humør, hjem til en kop varm kakao, te eller kaffe.

Næste mandag skal jeg undervise i 10 minutters blokken og det skriftlige materiale er lagt ud på vores facebook gruppe, hvor alle medlemmerne frit kan printe ud fra.


Kludehilsen fra Grethe



fredag den 4. november 2016

syaften d. 31. oktober 2016

Vores flotte, nye skab er klar til brug. Der er hjul under skabet så det nemt kan flyttes (genbrugshjul fra Bentes mand, vi takker).Birthe kom med flere hylder så alle kassetterne med Kludemagasinet og andre blade er nemme at få både ud af skabet og sætte ind på rette plads igen, som Hanne meget bestemt og meget højt fortalte os. Jeg håber at vi kan leve op til det.




Se hvor fantastisk, en hel tom hylde og sikke en flot orden.


Jeg har købt en, troede jeg, smart, praktisk og anvendelig lyskilde til at hænge om halsen. Det skulle være nemmere at se sytøjet når lyset ikke er ideelt til håndarbejde. Jeg var ikke helt tilfreds med den og Lena sagde: Lad mig prøve den.


Det kniber også for Lena. "Der er noget der tager alt lyset."
Lamperne sidder for højt oppe, måske havde det været bedre med 10 cm længere lampearme. Så det var ikke kun mig. Altså ikke nogen succes.


Det var en meget større succes med Margits Log-cabin-ligth tæppe som hun begyndte på, da vi havde kursus med Karen Ekmann d.18. maj. Dengang var hun ikke helt tilfreds med stofferne. Det hjalp at få alle blokkene syet sammen. Et flot resultat af en spændende teknik.


Margit var også igang med en applikeret dækkeserviet med glade snemænd. Den blev monteret helt færdig i løbet af aftenen.


Jeg er også helt færdig med mit prøvestykke fra broderikurset, med både applikation og stitchery, og jeg har valgt at monteret det på en pude. Margit var så flink at være "holder" mens jeg fotograferede.


Jeg har også broderet noget af en snemand som er sat ind i noget log-cabin. Det blev til en sød serviet. Den er maskinquiltet med en pyntesøm i sømmene og stjernerne er syet med en dobbelt ligeud-stingsøm og almindelig sytråd. Det får mønstret til at blive mere synligt. 


De nye bøger og blade bliver også studeret meget flittigt. Der er så mange skønne ting vi kunne tænke os at sy. Desværre er vi nødt til at konstatere, at vi ikke kan nå alt det vi gerne vil. 
Øv da osse. :-) 


Kludehilsen fra Grethe