søndag den 1. november 2015

Indfældede cirkler


Den 1. november 2014 holdt vi træf for nordjyske patchworkgrupper. (en skøn tradition hvor vi har mulighed for at samles med nogle af vores patchworkvenner) Et af de workshops der blev tilbudt hed ”Indfældede cirkler” med Kirsten Møller som instruktør, og der var rigtig god tilslutning. Vi var mange i vores egen gruppe der også gerne ville lære det og lørdag d. 24 oktober i år, fandt vi endelig plads i kalenderen til et kursus.



Kirsten havde lavet mange nye, inspirerende ting siden træffet og havde forberedt at vi skulle begynde med en ganske enkel cirkel for at lære teknikken og der kom rigtig gang i cirkelskærerne. I klubben havde vi nogle enkelte cirkelskærere som gik på omgang. En cirkelskærer er ikke et nødvendig for at få lavet et hul i et stykke stof, en almindelig saks kan jo også bruges men den dag opstod der et stort behov for selv at have en sådan i sin værktøjkasse. (Vi ved jo alle at man ikke skal gå ned på udstyr).


Kirsten teknik er meget enkel. Et par kvadrater frysepapir stryges sammen til skabelon og der skæres et cirkelhul midt i papiret.


Skabelonen stryges på bundstoffet, der skæres et hul i stoffet med et sømmerum i hullet. Sømmerummet limes omkring hullet og stryges fast. Så er der klar til at sætte cirklen fast på bagsiden.

 Her er der mulighed for at bruge nogle motivstoffer eller broderier hvis det ønskes.



Cirklen kan også deles og syes sammen af forskellige stoffet. Der er rigtig mange muligheder.



 Nu kan cirklen syes fast til bagside-stoffet og til sidst fjerner man forsigtigt skabelonen.


Bente I og Birthe er godt igang.


Bente M spørger Kirsten til råds


Efter den første cirkelblok var syet gik det hurtigt med de næste og alle fik syet cirkler til enten en dækkeserviet eller et vægstykke.



Bente M`s første dækkeserviet.


Dortes cirkelblokke bliver måske til et vægtæppe.


Lisbets cirkelprøve med en broderet Disney figur, Elsa.
Det skal blive til en pude.

En rigtig god og lærerig måde at bruge en lørdag på, og der var endda nogle der var kommet så godt i gang at de fortsatte efter at de var kommet hjem.

Lappehilsen fra Grethe


1 kommentar:

  1. Ja, det var en superdejlig og inspirerende dag, og så er det altid dejligt at sy sammen.
    Kirsten havde lavet mange forskellige flotte quilts og brugsting med teknikken og viste dermed nogle af de muligheder, hvor teknikken kan anvendes.

    SvarSlet