onsdag den 18. maj 2016

Karen Ekmann

Klubben har flere gange haft den meget inspirerende fornøjelse at Karen Ekmann har pakket sin bil og er kørt til Hjørring for at undervise os en hel dag, og d. 16 april skulle vi igen have fornøjelsen. Denne gang skulle vi lære at sy Log Cabin men ikke på den gammeldags, traditionelle måde. Karen har et kursus der hedder "Log Cabin ligth" og det lød jo noget spændende, og billedet på Karens hjemmeside var også tillokkende.

Da vi mødte om morgenen havde Karen allerede lagt sine egne tæpper frem så vi kunne se hvad vi skulle bruge dagen på, samt et par blokke der viser fremgangsmåden.


Karens tæpper i 2 størrelser. Blokstørrelse er den samme på begge tæpper, der er bare flere blokke på det største af tæpperne.


Det "lette" ved  Karens "Log Cabin Ligth" er at hver anden blok består af en hel blog uden sammensyninger, som det ses herover.

 Karen havde taget flere tæpper med som inspiration og for at vise os at Log Cabin kan være mange ting. Her er et par eksempler, vidt forskellige men begge i Log Cabin teknik.






Som hjemmearbejde havde vi alle skåret de stofstrimler vi skulle bruge til opgaven. Da vi havde fået udleveret kursushæfte med opskrift og fremgangsmåde og Karen havde givet en demo på at sy blokken, begyndte maskinerne at snurre.

Kurset var en udfordring for dem af os der ikke plejer at sy hurtige, maskinsyede tæpper men vi gik i gang med god tro på os selv. For at være helt ærlig så var vi nogle stykker, deriblandt mig selv, der lige måtte have lidt ekstra forklaring på "hvad nu". Jeg tror da også nok der blev syet lidt baglæns. 














Uden mad og drikke går det jo ikke en hel dag. Til frokost fik vi en mega bolle med kylling og salat, kaffe, te og vand.Der var ikke nogen der gik sulten fra bordet.



Det sjove ved sådan en gang lapper er jo også,
 at de kan placeres forskelligt og pludselig blive til noget helt andet.






Tjaaahhh, er det mon sådan vi gør eller skal vi prøve igen?




I løbet af eftermiddagen blev der nogle blokke klar til at blive lagt op efter Karens mønster.
Ikke alle var helt tilfredse med de stoffer de havde valgt hjemmefra. 


Inden "skrup af kaffen" så vi flere af Karens tæpper. Det var ikke Log Cabin mønstre men de var alle en stor inspiration til at sy flotte tæpper af de rester der altid dukker op når vi syr patchwork.










Fire dækkeservietter kan også blive til et tæppe på flere måder.







 Og til sidst kom slikposen frem.


Vi var alle godt trætte i hovederne da kurset sluttede, men også fyldt godt op med inspiration og idéer til vores næste patchwork projekter.

Vi glæder os til næste gang vi får besøg af Karen og hendes glade inspirerende tæpper.

Kludehilsen fra Grethe



Ingen kommentarer:

Send en kommentar