lørdag den 19. november 2016

Syaften d.14 november 2016

På vores program til i aften står der 10 minutters blok, som jeg har lovet at undervise i. Jeg har for lang tid siden set teknikken på YouTube og har selv lavet en lille nålepude af den blok jeg syede.
"Skal vi kun sy én, på en hel aften?" blev der spurgt. Haha, ja de 10 minutter er, når alle stofdelene er skåret til og man kender teknikken godt, så der kun er symaskinearbejdet tilbage, ellers er 10 minutter ikke helt nok. :-)


Så er vi klar. Alle der ville være med har printet mine anvisninger og materiale liste, fra vores lukkede Facebook gruppe og havde hjemmefra skåret stoffer i de rette mål. Vi havde valgt at sy den lille blok i hånden frem for at slæbe symaskiner med for et par timers klubmøde.


Så er der gang i synålene. Dorte havde valgt at pille pap ud af et lille, nyt tæppe, det får vi at se senere.


Så er der kø ved strygejernet. "En søm er ikke færdig før den er strøget!!!!!"


Kaja ruller sømmene på plads og får lavet fine spidser i hjørnerne.


Bente er færdig og er begyndt at sy bagside på blokken, så den er klar til fyldet.


Min nålepude og en grydelap som modeller og et par demo-syprøver.


Flotte og meget forskellige minutblokke.


Dorte har syet en flot og moderne bordløber.


Nærbillede af Dortes løber.


Pappet er ude af Dortes lille stjernetæppe. Hvordan mon det bliver quiltet?

Prøv selv med minutblokke efter dette link

Mange kludehilsener fra Grethe




onsdag den 9. november 2016

Syaften d. 7. november 2016

Søndag holdt vinteren sit alt for tidlige indtog i dele af Vendsyssel, derfor var det spændende at se hvor mange af medlemmerne der kom til vores syaften. Sneen var heldigvis færdig med at vælte ned fra himlen. så der var fint fremmøde. 

Mette ville gerne have hjælp til at sandwiche sin nyeste top. En top med mange forskellige ternede stoffer. Ternede stoffer er virkelig en stor udfordring men på den anden side er der jo også rette linjer der er nemme at følge og det havde Mette gjort brug af.


Hjælpsomme hænder  retter til og glatter ud. Er det ikke mest brugt at lægge mellemfor på bagsiden først? Jo, men det er ikke så vigtigt hvad der kommer først bare lagene passer sammen til sidst. :-)


Bente T og Inge Marie lægger bagsiden på.


Kaja var færdig med sit skønne slumretæppe i balistoffer. Håndsyet og selvfølgelig håndquiltet. På bagsiden var der lækker, blød og lun fleece.


Hvad sker der lige her?


Selv fotografen ryster lidt på hånden af grin.


Aftenen sluttede med det helt store kollektive grineflip, så tårerne måtte tørres væk fra flere kinder.
Hvad grinede vi af? Ved det egentlig ikke. Måske havde vi sniffet for meget 505.
Det var rigtig god motion for grinemusklerne og alle sagde tak for i aften i strålende humør, hjem til en kop varm kakao, te eller kaffe.

Næste mandag skal jeg undervise i 10 minutters blokken og det skriftlige materiale er lagt ud på vores facebook gruppe, hvor alle medlemmerne frit kan printe ud fra.


Kludehilsen fra Grethe



fredag den 4. november 2016

syaften d. 31. oktober 2016

Vores flotte, nye skab er klar til brug. Der er hjul under skabet så det nemt kan flyttes (genbrugshjul fra Bentes mand, vi takker).Birthe kom med flere hylder så alle kassetterne med Kludemagasinet og andre blade er nemme at få både ud af skabet og sætte ind på rette plads igen, som Hanne meget bestemt og meget højt fortalte os. Jeg håber at vi kan leve op til det.




Se hvor fantastisk, en hel tom hylde og sikke en flot orden.


Jeg har købt en, troede jeg, smart, praktisk og anvendelig lyskilde til at hænge om halsen. Det skulle være nemmere at se sytøjet når lyset ikke er ideelt til håndarbejde. Jeg var ikke helt tilfreds med den og Lena sagde: Lad mig prøve den.


Det kniber også for Lena. "Der er noget der tager alt lyset."
Lamperne sidder for højt oppe, måske havde det været bedre med 10 cm længere lampearme. Så det var ikke kun mig. Altså ikke nogen succes.


Det var en meget større succes med Margits Log-cabin-ligth tæppe som hun begyndte på, da vi havde kursus med Karen Ekmann d.18. maj. Dengang var hun ikke helt tilfreds med stofferne. Det hjalp at få alle blokkene syet sammen. Et flot resultat af en spændende teknik.


Margit var også igang med en applikeret dækkeserviet med glade snemænd. Den blev monteret helt færdig i løbet af aftenen.


Jeg er også helt færdig med mit prøvestykke fra broderikurset, med både applikation og stitchery, og jeg har valgt at monteret det på en pude. Margit var så flink at være "holder" mens jeg fotograferede.


Jeg har også broderet noget af en snemand som er sat ind i noget log-cabin. Det blev til en sød serviet. Den er maskinquiltet med en pyntesøm i sømmene og stjernerne er syet med en dobbelt ligeud-stingsøm og almindelig sytråd. Det får mønstret til at blive mere synligt. 


De nye bøger og blade bliver også studeret meget flittigt. Der er så mange skønne ting vi kunne tænke os at sy. Desværre er vi nødt til at konstatere, at vi ikke kan nå alt det vi gerne vil. 
Øv da osse. :-) 


Kludehilsen fra Grethe

søndag den 30. oktober 2016

Træf i Frederikshavn




I Nordjylland har vi den skønne tradition at vi mødes hos de forskellige patchworkklubber to gange om året, forår og efterår, og dette efterår  var det Kreastedet i Frederikshavn der inviterede. Kreastedet er en forening for mange forskellige gamle håndværk, bl.a. patchwork. Foreningen har 40 års jubilæum og i den anledning har de lavet en udstilling på Frederikshavn Kunstmuseum hvor de viser mange af medlemmernes forskellige arbejder. Os der var til træffet fik en fribillet til at besøge udstillingen. FLOT, FLOT udstilling som jeg varmt kan anbefale at besøge.
 http://frederikshavnkunstmuseum.dk/category/nuvaerende-udstillinger/

Vi var nogle stykker fra Vendelboquilterne der stod lidt tidligt op lørdag morgen og Kirsten kørte rundt for at hente os, så vi kunne køre sammen til Frederikshavn. Det var en dejlig morgen med klar frisk, solrig luft.Træffet blev holdt i menighedshuset til Frederikshavn Kirke lige midt i byen. Et meget hyggeligt lokale med fritlagte loftsbjælker og træsøjler midt i rummet, men der var spots i loftet der gav et dejligt lys, så vi kunne se at sy.

Der var arrangeret 2 forskellige workshops, et om formiddagen og et andet om eftermiddagen. Vi kunne så vælge hvilken workshop der fristede eller tage på udstilling.
Jeg valgte at tage med på udstillingen om formiddagen og efter formiddagskaffen var vi en flok der gik de ca. 500 m fra menighedshuset til kunstmuseet. Formiddagens workshop var et lille sødt juletræ som vi beundrede da vi kom tilbage.

Her er et meget lille udsnit af de fotos jeg tog på udstillingen.


En moderne quilt hvor blokken er forstørret i forhold til den traditionelle måde.


Et enkelt tæppe af en serie vægtæpper, der var syet efter samme mønster, patchwork med indsatte broderier, men som absolut ikke var ens. De afspejlede tydeligt hvor forskelligt det samme mønster kan komme til at se ud. 


Et imponerende, applikeret vægtæppe. Omkring 14o cm høj og 70 cm bred.


Et lille udsnit af patchworktasker.


På væggen et utrolig flot stykke patchwork, håndsyet og håndquiltet, og nogle af deltagerne fra træffet.


Japansk kimono syet i patchwork.


Sommerfugletæppe i patchwork med applikerede sommerfugle og en samling små applikerede billeder.


Et hjørne med juletema manglede heller ikke.


Carina med sit flotte vægtæppe som indeholder mange forskellige teknikker inden for patchwork, applikation og broderi. 

På udstillingen var der også mange andre ting end lige netop patchwork og som jeg skrev øverst oppe, så er den absolut et besøg værd selv om man ikke lige synes at patchwork er det skønneste håndarbejde.
.
Efter frokost med den medbragte madpakke var der tid til eftermiddagens workshop, mens hold 2 gik på udstilling. Carina demonstrerede nogle hurtige skæremetoder til forskellige blokke: Møllevinger, Ditzy Donuts og en blok der meget hurtigt kan syes at de færdigskårne stoffer der er blevet meget populære.
Carina viste os sit Donutstæppe som er et Swap/bytte-blokke tæppe og tæppet med de færdigskårne stoffer. Her kan  i læse lidt mere om swappen. http://www.syenlap.dk/?s=ditzy+donuts&submit=S%C3%B8g .
I den anden workshop blev der syet en lille hexie nålebog .


Carinas Ditzy Donuts.

Hele eftermiddagen blev der syet på egne arbejder og hyggesnakket på kryds og tværs af lokalet og Tina fra Postgaarden havde også god søgning i sin lille medbragte butik. Efter en dejlig kop eftermiddagskaffe med boller og lagkager i massevis var der show-and-tell.
Anne Grete beklagede at de som værter ikke selv havde meget at bidrage med, da deres tæpper m.m. var på udstilling :-). Hun havde dog et tæppe hun kunne vise os, selv om det ikke var monteret. Anne Grete fortalte at det var et "gratis" mønster fra en USA blogger. Det vil sige at mønstret/opsætningen var gratis men skabelonerne til blomsterne skulle købes. Så "gratis" ???



Anne Gretes gratis WIP

Lidt mere af de fine, viste patchworkting.


Et lille fint tæppe.


En af tre dækkeserviet med hexiemønster.


Et par varme futter.
.

Til foråret skal vi mødes i Støvring hos Stofmisbrugerne og næste efterår har De Rappe Nåle jubilæum og der kommer en invitation fra dem til årets efterårstræf.
Vi glæder os allerede.

En stor tak til Kreastedets patchworkgruppe for et godt træf.


 Kludehilsen fra Grethe

fredag den 28. oktober 2016

Syaften 24 oktober 2016

Mandag d. 24 oktober var en meget stille aften hos os. Mon der stadig er nogle der holder efterårsferie??
Bestyrelsen havde indkøbt et nyt skab til alle vores blade og mønstre og Bente var igang med vaske skabet af og sætte på plads. Der mangler nogle hylder men de kommer næste gang og så bliver det nemmere at se hvad vi har. 


Her har i den hyggelige lille gruppe der mødte op i mandags. Jeg, Grethe der tog fotoet, var der selvfølgelig også. :-)

Lørdag  d. 29. er der efterårstræf i Kreastedet i Frederikshavn og vi er nogle stykker der deltager. Vi skal også se Kreastedets 40 års jubilæumsudstilling på Frederikshavn Kunstmuseum. 
Vi glæder os.

Sytøjshilsen fra Grethe

torsdag den 13. oktober 2016

syaften 10.oktober 2016

Aftenens program var "sy blokke til puttetæpper". Det er blevet en tradition at vi syer årets blok til puttetæpper. Nogen gange har vi syet blokkene sammen til et tæppe og sendt det til Hanne Schrøder, andre gange er det blevet til, at vi sender nogle blokke, som så kan indgå i de tæpper som tæppetanterne syer.


Kirsten syer en blå blok.


Inge Marie er også ovre i det blå.


"Se jeg har fået nyt fingerbøl". "Det har jeg også"



Vores nye bestyrelse, Hanne: formand, Bente: kasserer og Birte: sekretær, er trukket i arbejdstøjet og begynder med at rydde op i "skattekisten"



Gamle "Kludemagasiner" nærstuderes.


Rumpen lige i vejret og stå på hovedet. Måske var det bedre med et skab?


Grethe har igen fundet noget phd julesytøj frem.


Kirsten og Mette syr ivrigt og der ryddes stadig op i baggrunden.

Det er altid skønt når nogen af medlemmerne har færdige ting med vi kan se.


Kirsten har været på højskole og syet et tæppe i en slags bargello teknik.


Kirstens flotte pude med balistoffer i stamps-teknik.


Birthes kravletæppe hvor hun bl.a. har brugt trekanter fra vores hst projekt.


Birthes flotte juletræstæppe er også klar til brug.


Tæppet er en blanding af papsyning og amerikansk håndsyning.

Næste mandag holder vi efterårsferie.


Græskarhilsen fra Grethe.